Мария Габриел: Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание и отговорност (СНИМКИ)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7891692 www.24chasa.bg
Мария Габриел пред журналисти, сред които е пратеникът на "24 часа" Митьо Маринов, малко преди началото на конгреса на ЕНП

"Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание. Признание за опит, който е трупан с много действия, много диалози, много действия с конкретни ползи за Европа, ЕНП и за бизнеса", каза Мария Габриел малко преди официалното откриване на конгреса на Европейската народна партия днес в Загреб. Тя намира кандидарурата си за поста и като отговорност. "Искаме да видим Европа, която носи сигурност за своите граждани и Европа, която дава ценностен отговор за цифровата трансформация. Затова кючът е образование, иновации и изследвания за да остане Европа лидер. Това ще правя през следващата година", добави още Габриел.

"По-малко думи повече действия. Това за мен символизира Доналд Туск", каза българския еврокомисар, като му пожела успешен мандат като председател на ЕНП. Тя изрази чувство на задоволство относно кандидатурата на Доналд Туск като бъдещ лидер на ЕНП. "Той е истински лидер, който през целия си път е показвал, че е убеден европеец. Имаме нужда от лидер, който знае как функционира Европа и знае, че Европа е изправена пред много трудности. Трудностите не са само политически, но и икономически", каза Мария Габриел и добави, че ЕС се бори с глобални проблеми от глобалното затопляне до цифровизацията.