Петър Витанов към европейския омбудсман: Европейските граждани искат повече прозрачност!

https://www.24chasa.bg/novini/article/7893542 www.24chasa.bg

„Европейските граждани искат повече прозрачност и отчетност при вземане на решения в рамките на европейските институции. Това е единственият път за повишаване на общественото доверие към тях. Гражданите имат нужда да се чувстват наистина представлявани, тяхното мнение да бъде отчитано в европейския дебат.“ Това подчерта ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП по време на разговор с европейския омбудсман Емили О'Райли, посветен на предизвикателствата пред дейност на европейските институции. Г-жа Райли бе избрана на поста си през лятото на 2013 г. Предстои стартиране не процедура по избор на нов омбудсман. Тя ще бъде кандидат за заемане на поста повторно.

„Ролята на омбудсмана е сериозна и ние в България видяхме, че когато активен и отговорен човек заема тази позиция, хората го припознават като истински представител на техните стремежи и проблеми. Пожелавам ви успех при кандидатирането Ви за втори мандат!“, допълни Витанов.

Петър Витанов към европейския омбудсман: Европейските граждани искат повече прозрачност!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.