Китай призовава даряването на кръв да бъде включено към социалната кредитна система

https://www.24chasa.bg/novini/article/7894369 www.24chasa.bg
СНИМКА: bulgarian.cri.cn.

Китайските власти призовават доброволното даряване на кръв да бъде включено към социалната кредитна система, се казва в циркулярно писмо на няколко ведомства, сред които Националната здравна комисия.

До края на юни броят на дарилите кръв в страната се е увеличил за 20-та поредна година. През 2018 г. кръводарителите в страната са били близо 15 милиона, се посочва в доклад на комисията, предаде bulgarian.cri.cn.

Циркулярното писмо призовава за подобряване на механизма за кръводаряване, както и на обслужването. В него се изисква местните власти да предоставят по-голяма подкрепа при спешна нужда от кръв, например при случаи на природни бедствия и други извънредни ситуации.

За да се подобри нивото на обслужване във всички населени места ще бъде създаден модел, който ще предоставя персонализирана информация за кръводарителите.

В циркулярното писмо се посочва още, че трябва да се подобри нивото на безопасност при кръводаряване в бедните райони, както и да се усъвършенства мрежата за събиране и снабдяване с кръв.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хиляди протестиращи хотелиери и ресторантьори окупираха парламента и Министерски съвет и блокираха движението на Орлов Мост. Демонстрацията се състоя въпреки постигнатото споразумение с Министерството на финансите, според което Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца

Откриха лек срещу коронавируса! Китайските молекулярни биолози са установили, че едно от антителата, открито по време на епидемията от атипичната пневмония от 2003 година, може да неутрализира новия вирус. Според учените това ще позволи достатъчно бързо да бъдат създадени първите ефикасни средства за потушаването на епидемията

Бебе почина само два дни след раждането си. На 23 януари следобед в монтанската многопрофилна болница се ражда здраво момченце. Два дни всичко е наред, но през нощта срещу третия нещо се случва, в резултат на което детето почива. Бременността на майката Изабела протича нормално, в деветия месец получава болки и е приета в лечебното заведение