17 години затвор за Черната вдовица Веселина от Бургас (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7894753 www.24chasa.bg
Снимки и видео: Елена Фотева

17 години лишаване от свобода постанови преди минути Бургаският окръжен съд за Веселина Гинева, по-известна като Черната вдовица от Бургас.

Тя бе призната за виновна и по трите обвинения, повдигнати срещу нея - затова, че е държала бившия си мъж Димитър Миразчиев в плен, че го е убила чрез системно недохранване и умишлено лишаване от лекарски грижи, както и че след смъртта му близо две години вземала пенсията му, като така ощетила държавата с 21 140 лева.

По първото обвинение Генова бе осъдена на 6 години затвор. За убийството - на 17 години, а за измамата - на 3 години и половина.

След комулация в сила влиза най-високата присъда.

Още в съдебната зала Гинева бе задържана с белезници, след което конвоят потегли към сливенския затвор.

Присъдата е близка до тази, която поиска държавното обвинение - 18 години за предумишленото убийство на 65-годишния Миразчийски.

"Удовлетворени сме от присъдата. Това е знак за добре свършена работа на прокуратурата и полицията", коментира пред "24 часа" наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев.

Той ще приготви благодарствено писмо до Областната дирекция на МВР в Бургас.

Защитата на осъдената начална учителка пък ще обжалва определеното наказание, тъй като от самото начало на съдебния процес пледира, че Гинева е невинна за смъртта на бившия си съпруг. който бил алкохолик и страдал от хронични заболявания.

Самата Гинева заяви в съда, че никога не е искала да убие Димитър Миразчиев и според нея се е грижела много добре за него.