Фондация "Америка за България" ще работи и за българите в чужбина

https://www.24chasa.bg/novini/article/7901948 www.24chasa.bg
Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация “Америка за България”. Снимки: Паола Хюсеин

Фондация "Америка за България" има намерение да продължи инициативата си "Върни се" не само у нас, но и в страните, където живеят българи, обяви Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондацията, на 15-ата Световна среща на българските медии.

Инициативата "Върни се" работи по три основни направления. Първото е "Върнете се в България". В него фондацията се опитва да покаже, че в страната ни има прекрасни възможности за реализация.
Второто е "Инвестирайте в България", тъй като у нас се развива успешно динамична предприемаческа екосистема.

Проф. Михаил Неделчев, Владо Пенев, Кирил Вълчев от Дарик радио, Мартин Захариев, акад. Антон Дончев и Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация “Америка за България” (от ляво на дясно) по време на дискусия за приоритетите на България
Проф. Михаил Неделчев, Владо Пенев, Кирил Вълчев от Дарик радио, Мартин Захариев, акад. Антон Дончев и Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация “Америка за България” (от ляво на дясно) по време на дискусия за приоритетите на България

И накрая е призивът "Дарете". "Темата за дарителството присъства много дълбоко в мисията на фондацията. Като филантропска организация още от началото работим за дарителството и за развитието на каузи от гражданското общество, за да запалим повече българи да се върнат", обясни Тальокова.

Тя самата има възможност да наблюдава промяната на приоритетите на фондацията, тъй като тази година стават 10 години, откакто "Америка за България" работи у нас. Американският конгрес обаче приема закон за подпомагане на Източна Европа още с падането на Берлинската стена. С този закон се създават 10 инвестиционни фонда, като българският е един от тях. Така за първи път управлението на американска държавна помощ е възложена на независим борд на директорите, а не на правителството.

"Началните години са много трудни, следва провал след провал, но в крайна сметка доказахме, че успехът е възможен да се случва по честен начин", каза Тальокова. Затова фондацията има намерение да продължи инициативата "Върни се" на други места по света, където има българи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.