Обиден, Георги Вълев от Килърите иска 100 000 лв. от България и ЕС - не бил опасен

https://www.24chasa.bg/novini/article/7905061 www.24chasa.bg
Георги Вълев напуска Съдебната палата в Бургас.

Великотърновският бизнесмен Георги Вълев, който бе осъден на доживотен затвор по делото “Килърите”, иска 100 хил. лв., защото го определили като “опасен за бягство”. Той е пуснал молба за солидарно обезщетение срещу няколко институции. Това са ВСС, Министерството на правосъдието, ГД “Изпълнение на наказанията”, ГД “Охрана”, България, представлявана от министъра на финансите и ЕС, представляван от Европейската комисия. Според Вълев били му причинени неимуществени вреди, защото в определение от май 2018 г. на административния съд в Бургас пишело, че е “опасен за бягство”.

Искането му обиколило няколко съдилища. От Бургас то било прехвърлено в Ловеч и Плевен, защото през това време той бил преместен от затвора в Ловеч в плевенския.

ВАС отново го разпределил на съда в Бургас. Там обаче всички магистрати си направили отвод и делото отново минало през плевенския съд. След дълги митарства стигнало до Ямбол.

Магистратите решили, че претенциите на Вълев са недопустими както към съдиите, така и към различните институции. Те нямали отношение към определението на административния съд в Бургас.

Затова преди дни искът е оставен без разглеждане.

Вълев бе осъден в края на 2017 г. на доживотен затвор без замяна като част от Килърите. Признат бе за виновен, че е поръчал на групата на Петър Стоянов-Сумиста убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. В края на 2018 г. Вълев бе преместен от затвора в Ловеч, заради оперативна информация, че подготвя бягство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и