Дънките и куфарът на Каракачанов възбудиха мрежата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7909544 www.24chasa.bg
Зад премиера върви министър Каракачанов, хванал куфара си. СНИМКИ: ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА БОЙКО БОРИСОВ

Защо вицепремиерът си носи сам багажа като в лоукост полет - защото не искал някой друг да му слугува

Разпространени снимки от кацането на българската делегация във Вашингтон възбудиха коментаторите в социалните мрежи и започна дълга дискусия по темата дипломатически протокол и с какво трябва да бъде облечен министър на посещение в чужбина и трябва ли българите да бъдат посрещани на стълбичката на самолета и от кого.

Появиха се и колажи, на които Каракачанов носи освен куфара си и жълта торбичка от супермаркет. Българската делегация кацна на военновъздушната база Андрюс в американската столица, където по правило кацат гостуващите чужди държавници. В САЩ не е прието да бъдат много официално посрещани на стълбичката на самолета. Държавните почести се оказват при посещението в Белия дом.

Така или иначе е повече от необичайно министър да си носи сам куфара. Според източници от делегацията това било негово решение, защото вицепремиерите не се придружават от прислуга. От летището багажът се доставя до хотела. Преди да излети, той имал намерение да се преоблече в самолета с официално облекло, но преди да кацнат, им казали, че официална церемония на това летище няма. Според близки на Каракачанов това било заради неговата скромност, той не искал да товари някого от делегацията да му слугува.

Иначе самата военновъздушна церемония не предполагала официално облекло и затова той слязъл с дрехите от пътуването си, а не се е преобличал в самолета. Всички членове на делегацията имаха някакъв малък личен багаж - Томислав Дончев слезе с раница. На Каракачанов е малко по-голям - куфар карета и калъф за костюми.

Но след като добре знаят, че постоянно са снимани и тези видеозаписи се разпространяват моментално, е било редно да се замислят, че ще направят впечатление. Макар формално да не е нарушение на протокола, е доста смешно.

Официалната част на посещението започна с церемония на Арлингтонското гробище, а после ги посреща Доналд Тръмп на ливадата в Белия дом.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко