Разследването на Виктор Иванов за втората пенсия отнесе Бисер Петков

https://www.24chasa.bg/novini/article/7925652 www.24chasa.bg
Бисер Петков Снимка: Архив

Рекордно четена публикация в “24 часа” с резултат

Разследването за втората пенсия на Виктор Иванов, което “24 часа” публикува отнесе главата на социалния министър Бисер Петков.

Текстът на Иванов стана първата публикация, която надмина 1 млн. прочитания за малко повече от денонощие на сайта 24 chasa.bg.

Рекордният интерес бе заради важността на темата и задълбочената експертиза на автора. От разследваенето се разбира, че поне 200 000 жени, от първия набор, който се пенсионира с т. нар. втори стълб ще получават по-ниски пенсии, отколкото ако бяха прехвърлили парите си в НОИ и получават само една пенсия.Според Виктор Иванов държавата не е информирала достатъчно за тази опция, с цел да се брани интереса на частните пенсионни фондове. Резултат от тази публикация е поисканата и приета от Бойко Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков. Освен заради неприетите правила за изплащане на втората пенсия Бисер Петков договорил с патриотите несъгласувано увеличение на пенсиите на военоинвалидите. Той не успял да тушира недоволството, което се появи заради идеята първият ден от болничните да бъде за сметка на работника