ДПС изключи от редиците си един от най-влиятелните активисти в Шумен

https://www.24chasa.bg/novini/article/7928859 www.24chasa.bg
ДПС ще празнува 30 г. с избор на ново ръководство догодина, реши Централният съвет на партията в петък.

По обвинения, че на местния вот си е сътрудничел с ГЕРБ, един от най-влиятелните активисти на ДПС в Шумен - Бейзат Яха, е бил изключен от партията на петъчния Централен съвет на движението, научи "24 часа".

От години Яха е сочен за кадровика на ДПС в област Шумен. Той е председател на Управителния съвет на "Североизточно държавно предприятие" и зам.-директор на ловно стопанство "Паламара". На последните местни избори синът му бе единствената номинация за кмет на община Венец, но бе отхвърлен по време на консултациите при Ахмед Доган. Самият Яха е бивш председател на Общинския съвет във Венец и бивш общински лидер на партията там.

Яха е изключен по обвинение, че е работил с ГЕРБ по време на последните местни избори и за уронване на авторитета на партията и неспазване на Устава на ДПС. Предложението за изключването му е дошло от областния председател на ДПС Шумен Айсел Руфад. За изключването му от партията е гласувал целият Централен съвет на партията без нито един "против" и "въздържал се".