Плащанията онлайн също могат да бъдат защитени

https://www.24chasa.bg/novini/article/7930675 www.24chasa.bg

Мъж от София на възраст между 26 и 35 г. е най-честият потребител на българския дигитален портфейл iCard. Почти всяко второ негово действие с картата е плащане онлайн – основно чрез iCard Virtual Visa и iCard Visa Debit, сравнително често плаща и на ПОС терминал – с iCard Visa Debit и безконтактно с телефон.

Мъжът от София използва дигиталния си портфейл всеки ден за пазаруване на лафки, в хранителни магазини, за плащане в заведения за хранене и барове. Приблизително 40% от плащанията му са в супермаркети, 8% - в ресторанти и други места за хранене, а в 7 на сто от случаите – за специализирани услуги. По отношение на онлайн плащанията, той е най-активен в събота.

Това е един от характерните потребителски профили на най-активните ползватели на дигиталния портфейл iCard. Данните показват, че мъжете са по-отворени към дигиталните технологии и използват дигиталния портфейл 3 пъти повече от жените. По отношение на възрастта, с увеличаването на възрастовата група, популярността и потреблението на дигиталния портфейл намаляват, но въпреки това продукта има своите верни почитатели и сред представителите на третата възраст. Териториално, модерните разплащания са най-разпространени в столицата, в Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас и Русе.

За да се чувстват сигурни всички тези потребители, iCard много скоро ще добави нова услуга в дигиталния портфейл, която адресира страховете на потребителите свързани със сигурността. Става дума за нов тип застраховка, която ще може да бъде закупена директно в приложението и носи името iCard Guard. Тя има разнородни покрития, свързани със сигурността на личните данни и тази при покупки онлайн и на ПОС терминал. Застраховката ще бъде валидна в цял свят. Размерът на покритията ѝ зависи от избрания план, който може да бъде сребърен, златен или платинен. Най-евтиният план е 25,70 лв. на година, а най-скъпият – 37,90 лв. И трите покриват еднакви застрахователни събития, но с размер на покритието до лимита на избрания план. При загуба или кражба на лични документи, портмоне или чанта, всеки потребител, който си е закупил застраховка iCard Guard преди настъпване на събитието, може да си възстанови сумата за покупка и издаване на нови. Застраховката осигурява и защита и възстановяване на средства за покупка през интернет или на място в търговски обекти за период от 90 дни, когато закупената вещ трябва да се замени или ремонтира след кражба, бедствие или щета. При случаи на кражба на самоличност се възстановяват разходите за защита в съда, разходи за периода, в който лицето не може да работи, разходи възникнали вследствие на кражбата и др. iCard Guard включва дори събития като грабеж непосредствено след теглене на пари от банкомат – изтеглените средства в този момент, се възстановяват по застраховката. Друго покритие осигуряват възстановяване на разходи при неправомерно използване на платежна карта, в случай, че е била открадната.

iCard от няколко месеца предлага застраховка „Помощ при пътуване“, която може да се използва по време на ваканции и служебни пътувания извън страната. Застраховката се казва iCard Traveler и покрива разходи за медицинско лечение и Асистанс услуги извън страната на постоянно местопребиваване. Те могат да бъдат спешни повиквания, транспортиране до България, търсене и спасителни операции в трудно достъпни райони и др. Тази застраховка покрива разходи за забавяне на багаж при пътуване със самолет извън страната на пребиваване повече от 4-ри часа, като в такъв случай се възстановяват разходи за закупуване на крайно необходими лични вещи, храна и безалкохолни напитки. Застраховката има покритие и за случаи на забавяне на полет повече от 4 часа. Покрити са още ситуации на отменено пътуване, което е валидно в случаите, при които неосъщественото пътуване е заради здравословни проблеми на застрахованото лице, природно бедствие, престъпление или кражба на документи. iCard Traveler включва и лична отговорност към трети лица, смърт в резултат на злополука или трайна загуба на трудоспособност, загуба, кражба или повреда на багаж и кражба при банкомат. Цената на застраховката се заплаща еднократно и зависи от дестинацията на пътуването – дали е в Европа или извън нея, колко дни ще продължи, като максимумът е 180, както и колко лица ще са включени в покритието – може да се застраховат и спътници на ползващия услугата.

Плащанията онлайн също могат да бъдат защитени

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Мауро Икарди е зачеркнал сестра си Ивана и не иска да има нищо общо с нея. Причината е войната й с жена му Уанда Нара. Сексапилната роднина на голаджията не може да понася снаха си. И не го крие. Ивана не пропуска възможност да нападне Уанда. "Брат ми и аз не сключихме мир - признава Ивана

Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

В отворено писмо "Пайнер" отвърна на нападките на бившата си певица Андреа, която ги атакува около последния концерт на музикалната компания. Публикуваме текста без редакторска намеса: "В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност.