Вежди Рашидов: Последно Стефан попита кога ще дойде синът му от Америка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7931294 www.24chasa.bg

Познавах отдавна Стефан, бяхме добри приятели. Съдбата така разпореди, че аз да наследя от него Министерството на културата. И няма да забравя какво ми каза: Дойдох здрав като скала тук, излизам с шепа хапчета. То същото стана и с мен, разказа бившият министър и настоящ депутат Вежди Рашидов пред Нова тв. 

Той често звънял на Данаилов да го пита приятелски дали има нужда от нещо.  Аз бях може би един от последните хора, които успяха да влязат при него в реанимацията след като излезе от комата, допълни Рашидов.

Той изрази специално съболезнования към г-жа Малчева, която се грижела за Данаилов като сестра и била неотлъчно до него през цялото време. Актьорът само попитал за сина си от Америка, кога ще дойде, разказа още големият скулптор.

Със Стефан се запознахме преди 30 г. Някой го доведе на моя изложба. Той явно хареса какво правя, аз харесвах какво той прави, знаех. че е голям актьор. Всяка вечер бяхме пред телевизора да гледаме "На всеки километър". Изключително присъствие в живота ни. Още по-важно - той беше много широко скроен, каза още Рашидов. И в политиката за разлика от някои маниакални хора, Стефан беше много земен. Като си предавахме министерството той ми подари Манасиевата хроника. Беше започнал някои добри неща и аз се чувствах длъжен да ги завърша. След това продължих по моя път, за който си нося отговорност.

Не съм пипнал никого в министерството за два мандата. Но бях издал заповед, че който сложи петно върху великия актьор, ще го освободя. При великия талант няма политика, каза още Рашидов, който посочи, че винаги е уважавал убежденията на Данаилов, макар да не ги е споделял.

Ламбо не искаше помпозност. Той нямаше комплекси за малоценност, беше напълно реализиран човек, посочи още Ращидов по повод поклонението пред големия талант и голямата личност.