Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – трамплин към успеха

https://www.24chasa.bg/novini/article/7934451 www.24chasa.bg

Студентите се подготвят да намират високоефективни бизнес решения на оперативно и на стратегическо ниво

Едно от водещите бизнес училища в света - SDA Bocconi, в партньорство с Американския университет в България за трета поредна година предлага магистърска програма в София. Завършилите я получават паралелно две дипломи - от SDA Bocconi и от АУБ, които са признати и в Европа, и в САЩ.

Топ професионалисти от България и региона вече избраха магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти.

Защо е избрал да се запише в програмата споделя Венцислав Огнянов, генерален директор на CCC Shoes за България: „В кариерния път, по който съм се насочил, е почти задължително човек да притежава диплома подобна на тази, която ще се издаде съвместно от SDA Bocconi и Американския университет в България. Причините, поради които избрах програмата, са много високият рейтинг на двата университета и това, че комбинация като тази програма няма почти никъде в света.

За Светослава Станкова от „Астра Биоплант това е сбъдната мечта: „Цялото преживяване е едновременно много вълнуващо и голямо предизвикателство. Преподавателите са на изключително високо ниво, комуникативни, достъпни. Практиката, заедно със знанията, които получавам в програмата, биха помогнали за страхотно личностно и професионално развитие, особено когато говорим за една жена в съвременния свят.

Финансистът Адриян Стаменов разказва за своите впечатления: „Програмата наистина е на най-високо ниво. Лекторите, които идват при нас, са добре познати в Италия и в Европа големи професионалисти. Най-полезното за мен е, че обучението е с практическа насоченост, защото ни преподават хора, които имат опит и дават примери с реални бизнес казуси.

Програмата „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти се провежда в Центъра за образование и култура „Илиев на АУБ в Студентски град.

Програмата на италианското топ бизнес училище у нас привлича студенти от цяла Източна Европа с добре структуриран подбор на курсове, специално адаптиран към пазарите в региона.

Участниците в нея получават знания от преподаватели-експерти на SDA Bocconi и АУБ. Обучението е на английски език и се състои от 16 модула, като интерактивните курсове целят да свържат теорията с практиката. Програмата предоставя знания, които разглеждат финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти в тяхната взаимосвързаност и комплексност.

Студентите се подготвят да намират високоефективни решения за модерните предизвикателства във финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти, както на оперативно, така и на стратегическо ниво.

Магистърската програма се фокусира на ефикасно съчетание между теоретична подготовка и практически умения, критично и аналитично мислене, капацитет за разрешаване на проблеми. Местата за бъдещите магистри са ограничени, като инвестициятата в обучението се възвръща многократно, тъй като практически няма еквивалент в Източна Европа. Същевременно курсовете наблягат на ключови елементи в корпоративната култура като деликатно съчетание между лидерски умения и уважение към околните, етика, толерантност към различията и изграждане на ценности и единност.

Мениджърите, които завършат магистратурата, ще имат нивото на образование на именити възпитаници на SDA Bocconi като бившия италиански премиер Марио Монти, председателя на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, италианския композитор Джакомо Манцони, главния изпълнителен директор на Vodafone Виторио Калао, Марко Патуано, CEO на групата Benetton.

Футболната легенда Кларънс Зеедорф, който също има магистърска степен от SDA Bocconi, дойде лично в София, за да сподели своя опит. Холандецът, който управлява успешно собствен бизнес, говори шест езика и често е наричан Професора заради високия си интелект, каза тогава: „Наученото в „Бокони” отвори пред мен изцяло нови хоризонти и неимоверно задълбочи разбирането ми за бизнеса и за света”.

За „Бокони“ (SDA Bocconi)

Мисията на „Бокони“ е да допринася за развитието на личности и организации чрез създаването и разпространението на иновативно управленско познание.

SDA Bocconi е училище по мениджмънт, базирано в Милано, което развива и споделя знание от 1971 г. насам. Визията на висшето училище да променя живота към по-добро чрез знание и въображение е основополагаща за програмите, които се предлагат: отворени и специализирани обучения за ръководни кадри, МВА и магистърски програми, приложни изследвания, които да помагат на личности, компании, институции и икономически системи в процес на пазарна глобализация и бизнес развитие.

За Американския университет в България (АУБ)

Мисията на университета е да обучава студенти с изключителен потенциал в една общност, чиито ценности са: най-високо академично ниво, национално и етническо разнообразие и взаимно уважение, както и да ги подготви за демократично и етично лидерство, за да служат на своя регион и на света.

АУБ е създаден през 1991 г. с цел да образова граждани, способни да посрещнат предизвикателствата на прехода в Югоизточна Европа и да изградят общества, формирани върху принципите за демокрация, частна стопанска инициатива, гражданска отговорност и толерантност към различните култури.

АУБ е акредитиран в САЩ и в България и предлага образование в американския стил, известен като liberal arts. В университета се обучават около 1000 студенти от над 40 страни, които получават знания от топ преподаватели от цял свят.

АУБ заема водещи рейтингови позиции по успех на възпитаниците си, като 99,8% от завършилите студенти започват работа по специалността си или продължават обучението си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си