Бойко Борисов няма да участва в срещата на НАТО в Лондон, фалшива новина е

https://www.24chasa.bg/novini/article/7935856 www.24chasa.bg
Бойко Борисов

Във връзка с появила се информация, че министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на лидерите на страните - членки на НАТО, която ще се проведе на 3 и 4 декември 2019 г. в Лондон, от правителствената информационна служба уведомяват, че тази информация е фактически невярна.

След разговор между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев на 31 октомври, бе решено държавният глава да представлява България на форума в Обединеното кралство.

С протоколно решение от 27 ноември 2019 година Министерският съвет определи състава на българската делегация и одобри рамковите позиции за участие във форума. Съгласно правителственото решение за ръководител на българската делегация е предложен Президентът на Република България. В състава на делегацията влизат още заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, пишат от правителствената информационна служба.