Цацаров: Хората с брак са осветени, тези във фактическо съжителство и в раздяла - не

https://www.24chasa.bg/novini/article/7936169 www.24chasa.bg
Сотир Цацаров СНИМКИ: Румяна Тонева

Да отпаднат част от хората на публични длъжности, които декларират конфликти на интереси пред КПКОНПИ. Това предложи главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си като кандидат за председател на комисията по време на изслушването си в парламента. Според него няма как да се проверят толкова много декларации и механизмът за това не работи. Сотир Цацаров и депутатът Симеон Найденов представиха концепциите си за работата на КПКОПНИ ако бъдат избрани на поста.

Например всички общински съветници в страната декларират конфликти на интереси. Нужно е радикално решение. Това да са поне тези от столицата, големите областни градове или населени места с до определен брой жители", каза Цацаров в отговор на един от въпросите. Той обърна внимание и на още един проблем сега.

"Лицата, които са в брак са осветени - декларират всичко на съпругата си. Ако съжителстват, също, но само с едно попълване на квадратче могат да не дадат съгласие декларираното да се публикува. А тези, които са във фактическа раздяла - не декларират нищо. Това трябва да се промени", каза Цацаров. На въпрос от "Правосъдие за всеки" дали ще запази Антон Славчев като негов заместник Цацаров отговори, че ако бъде избран той ще довърши мандата с настоящия състав на комисията. Депутатката от БСП попита Цацаров дали познава законопроекта за КПКОНПИ, внесен от тях. Той отговори, че го е прочел, но не е съгласен с много от разпоредбите в него.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Както колегите си от ВМА вчера и медиците от болница Св. Анна излезнаха с послание, в което призовават всички: "Молим да останете вкъщи". Снимката на здравните работници от столичната МБАЛ обиколи социалните мрежи и събра хиляди харесвания. Снимка: Болница Св.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той