Любимите родни продукти извън България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7937577 www.24chasa.bg

В началото на ноември Лидл България обяви резултатите от износ на български продукти в търговската мрежа на веригата, извън страната. Продажби за над 30 млн. лева са реализирали производители от България в магазини на Lidl в Европа през 2018 г., което отбелязва 100% ръст спрямо предходната година. Благодарение на партньорството си с Лидл България, 36 български компании изнасят продукция извън страната, като постигнатите резултати през миналата година надвишават сумата на продажбите, реализирани през 2016 г. и 2017 г., взети заедно.

Вкусът, който пази традициите на региона

Бони Холдинг e доказан партньор на Лидл България, с който веригата вече 9 години разработва качествени месни продукти под собствените марки Pikok, Baroni и линията Родна стряха. Производителят спазва високи изисквания за качество на продуктите и на целия производствен процес. Компанията подхожда иновативно в разработката на продуктите от линията „Родна стряха“ като намалява съдържанието на сол в част от тях, заменя изкуствените оцветители с естествени и създава серия месни деликатеси с българско месо „От собствената ферма“. Продуктите от собствена ферма се характеризират с това, че са произведени със суровини, които производителят добива сам, осигурявайки затворен цикъл на производство. По този начин се гарантира проследяемост от съставките до крайния артикул и се постига по-стриктен контрол и по-високо качество на продукцията.

През 2018 г. Бони Холдинг реализира над 1,9 млн. лева оборот в търговската мрежа на Lidl в Европа, като основните продукти, които изнася, са бирени пръчици и биволска луканка. Бирените изкушения са част от постоянния асортимент на Lidl в Румъния, докато биволската луканка се изнася на акционен принцип и реализира впечатляващи обеми в Кипър, Дания, Ирландия, Германия, Швеция и Словения. През 2019 г. Бони Холдинг излиза на още един пазар от семейството на Lidl – Сърбия, където компанията е изнасяла пастет.

Създаден преди 25 години, днес Бони Холдинг е една от най-големите фирми в българската хранителна индустрия, лидер в производството на свинско месо, и е сред най-утвърдените производители на месни продукти и колбаси. Компанията притежава собствени свиневъдни ферми, както и един от най-модерните месопреработвателни комплекси в Европа, които разполагат с технологични възможности за производство на неограничена продуктова гама месни продукти.

Кои са любимите продукти на производителя

Луканка от българско месо „Родна стряха“

Приготвена от ръчно пресовано месо, пълнена в естествено говеждо черво, покрита с естествено развила се плесен, която допринася да усетим вкуса на „старото време“ - неповторимият вкус на луканката се дължи на тайната рецепта, предавана от поколение на поколение в продължение на 100 години, съчетаваща естествени подправки, подбрани меса и влиянието на уникалната микрофлора, обусловена от географското разположение на Карлово.

Суджук от българско месо „Родна стряха“

Произведен от прясно, незамразявано месо от собствената ферма, суджукът е със също толкова автентичен вкус. Специалната дишаща опаковка, позволява развиването на естествена благородна плесен и допринася за още по-добър вкус и качество.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Половинката на мотоциклетиста Андреа Яноне - Джулия де Лелис, е известен модел и инфлуенсър. Като такава тя се стреми да поддържа вниманието на последователите си постоянно. Наскоро написа книга за кариерата си, която се оказа доста успешна. Сега публикува своя снимка, която тв водещата Барбара д'Урсо определи като шокираща

Напълно натурална и без капка грим актрисата Параскева Джукелова вършее из столичните булеварди. Артистката се престраши да излезе на светло напълно естествена, което е похвално. Параскева, която в момента се подвизава в сериала "Пътят на честта", е добре екипирана, с дълго яке и черна шапка, които я правят напълно неразпознаваема в градската

Върша работа за 40 човека Имам още да се развивам От малък ме влече да имитирам Не си слагам граници Петър Байков изуми тв зрителите с участието си в "България търси талант". Младежът е майстор на дублажа на филми. Зад гърба си има редица ленти, които са озвучени с неговия глас - "Игра на тронове", "Дневниците на вампира"