Китай представи първото си разработено в лаборатория месо

https://www.24chasa.bg/novini/article/7939953 www.24chasa.bg
СНИМКА: bulgarian.cri.cn.

Наскоро от Аграрния университет на Нанкин заявиха, че са разработили първото китайско клетъчно култивирано месо в лаборатория. Ръководеният от професор Джоу Гуанхун екип използва шесто поколение стволови клетки от свински мускули, които култивира в хранителен разтвор в продължение на 20 дни, след което произведе петграмово парче месо.

Около 30 компании по света инвестират в проучванията и разработката на клетъчно култивирано месо. Четири от тях се готвят да влязат на китайския пазар, предава bulgarian.cri.cn.

Според непълни статистики, Китай, САЩ, Израел, Холандия, Сингапур, Япония и други държави и региони работят предимно върху разработката на телешко и свинско клетъчно култивирано месо, както и морски дарове.