Хайнан представи мерки за развитие на блокчейн индустрията

https://www.24chasa.bg/novini/article/7943966 www.24chasa.bg

Властите на островната провинция Хайнан представиха на пресконференция в сряда серия от мерки за ускоряване развитието на блокчейн индустрията, предаде Радио "Китай". Те ще се прилагат в първата пилотна зона за блокчейн в Хайнанската зона за свободна търговия и са насочени към подготовката на кадри, проучвания свързани с технологичните приложения, увеличаване на частните инвестиции в сектора и други аспекти.

Ще бъдат положени усилия за използване на блокчейн технологията в области като градското управление и благоустройство, здравеопазване, туризъм и търговия, като проектите ще се финансират от специален фонд от 1 милиард юана (142 милиона долара).

Зоната за блокчейн е разположена в индустриалния парк за интернет Hainan Resort Community Software (RSC) и създаването ѝ бе лансирано от провинциалния Отдел за индустрия и информационни технологии през октомври 2018 г. Това е първата официално разрешена пилотна зона за блокчейн в Китай, съобщи на пресконференцията Уан Дзин, ръководител на отдела. Към момента в пилотната зона работят над 100 организации и компании и тя е един от най-бързо развиващите се блокчейн клъстери в цялата страна.

На пресконференцията бе представен и план за действие, озаглавен „Сигурност, споделяне, съответствие плюс" (SSC+), който е насочен към постигането на надеждно споделяне на данни и дигитално управление чрез интегриране на модерни технологии, включително блокчейн и големи данни. Планът трябва да помогне за улесняване изграждането на пилотната зона за свободна търговия в Хайнан със свободен поток на кадри, стоки, капитали и данни. Също в сряда Дубайският блокчейн център подписа споразумение за стратегическо сътрудничество с пилотната зона в Хайнан.

Министерството на индустрията и информационните технологии пък съобщи, че е одобрило план в подкрепа на Хайнан при изграждането на пилотната зона за свободна търговия и пристанище към нея, който включва 17 специфични области, включително развитието на блокчейн индустрията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Котешка тоалетна в купето, чорапи на чистачките, найлонови торбички на огледалата са добри идеи Иво АНГЕЛОВ Размразяването на колата във вледеняващата зимна сутрин е едно от най-досадните задължения. Тюхкания и яд няма да ви помогнат, но има няколко дребни хитрини, които могат значително да подобрят живота ви

Бившият халф на "Левски" Роман Прохазка подписа договор с полския "Гурник" (Забже). Любимецът на феновете на "сините" идва като свободен агент след прекратяването на договора му с чешкия "Виктория" (Пилзен), където загуби титулярното си място. В "Гурник" Прохазка ще играе с бившия защитник на ЦСКА Борис Секулич

Еднакво добри с микрофона и ските се оказа каймакът на българския попфолк. Певици временно загърбиха нощните заведения и атакуваха белите писти, за да покажат майсторлък в планинските курорти у нас и в чужбина. Кали от години е фурия на ски и не пропуска възможност да се пързаля. Тя е натрупала толкова голям опит