4-ма убити при престрелка с полицията във Флорида след опит за грабеж (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7948652 www.24chasa.bg

Четирима души загинаха при престрелка със полицията след кражба на камион на компанията UPS (United Parcel Service Inc) и опит за грабеж на бижутерски магазин в предградие на Маями, съобщиха късно снощи от ФБР и от местната полиция. Това предават Ройтерс и БНР.

Двамата крадци и две странични лица са били убити по време на завързалата се престрелка с органите на властта, съобщи полицията.

Инцидентът започнал с опит за грабеж на магазин за бижута в предградието на Маями "Корал Гейбълс" в известния в града търговски квартал "Миракъл Майл" (Miracle Mile) около 16:15 часа местно време.

Собственикът на магазина посрещнал разбойниците с пистолет, а служителка на магазина е била леко ранена от рикоширал куршум. Поне един куршум по време на престрелката е уцелил кметството на "Корал Гейбълс", като е счупил прозорец и поради това сградата е била затворена, допълниха от полицията.

След неуспешния грабеж на бижутерския магазин, двамата грабители откраднали камион на UPS, взели шофьора за заложник и започнали преследване с полицията, завършило с престрелка на около 20 мили северно от Маями в "Мирамар".

Престрелката започнала, след като камионът навлязъл в автомобилния трафик по магистрала Interstate 75. Двамата крадци са били застреляни, посочи пред медиите агентът на ФБР Джордж Пиро.

Загинали са обаче и двама цивилни - шофьорът на откраднатия от похитителите камиона на UPS и страничен наблюдател, каза шефът на полицията в "Корал Гейбълс" Ед Худак.

Все още не е ясно дали заложникът и свидетелят са били застреляни от разбойниците или от полицията по време на кръстосан огън, допълни Худак.

В изявление на UPS пред Ройтерс се посочва, че в компанията са натъжени от инцидента, който UPS определи като "безсмислен акт на насилие".

На този етап не са посочени имената на двамата кради, нито на двете невинни жертви.