Караянчева връчи отличията в категорията „Млад лекар“

https://www.24chasa.bg/novini/article/7951286 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Йордан Симеонов

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи отличията в категорията „Млад лекар“ на годишните награди на Столичната лекарска колегия. Д-р Явор Пукалски, д-р Христо Милушев и д-р Елица Тошкова получиха своите награди на официална церемония в Централния военен клуб, съобщават от пресцентъра на парламента.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза, че с удоволствие връчва отличията на младите лекари и се радва, че те имат възможност да работят в България. Искам да им благодаря за това, че те са се посветили на медицината, защото тази професия изисква не само четене, а и желязна воля, дисциплина, себеотдаване, подчерта Цвета Караянчева. Всички ние се нуждаем българските лекари специалисти, които са се доказали като хора с много качества и висок професионализъм, посочи тя. Вие, младите лекари, има от кого да се учите, защото пред Вас има достойни български лекари, лекари, на които аз вярвам и благодаря от сърце за грижите, обърна се председателят на Народното събрание към младите медици.

На церемонията народният представител Десислава Атанасова връчи наградите в категория „Смело сърце“ на екипите на Клиниката по кардиология на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, на Министерството на вътрешните работи и на „Пожарна безопасност и защита на населението“, които заедно помогнаха при избухването на пожар в болница „Пирогов“. Церемонията по връчване на Вторите годишни награди на Столичната лекарска колегия започна с минута мълчание в памет на загиналите двама пациенти при инцидента, както и на починали лекари през изминалата година.

Изпращаме една бурна година, година, в която имаше много добри новини, но и много критики към съсловието, отбеляза при откриването на председателят на Столичната лекарска колегия д-р Асен Менджидиев. Той посочи, че представителите на съсловието трябва да приемат критиката като нещо нужно за справяне с предизвикателствата и със спецификата на тяхната професия. В нашата професия основна е отговорността ни към пациента, който идва при нас с болката си, със страданието си, ние трябва да поемем това страдание да бъдем не само добри професионалисти, но и да проявяваме милосърдие, добави д-р Меджидиев.

Сред присъстващите на церемонията бяха еврокомисарят по иновациите и младежта Мария Габриел, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, омбудсманът на Република България Диана Ковачева и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември