Проф. Иван Костов е "Лекар на годината" на столичната колегия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7951314 www.24chasa.bg
Проф. Иван Костов

Проф. Иван Костов – директор на “Майчин дом”, получи приза “Лекар на 2019 г.” на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.

Официалната церемония започна след ставане на крака за почит към Стоянка Мутафова и известния хирург д-р Николай Бобев, които България загуби в рамките на 24 часа.

Наградата в категория “Доайен” е за проф. Камен Канев, ВМА. Проф. Андрей Йотов – началник на Клиниката по ортопедия и травматология към “Софиямед”, получи отличието за добър ментор.

Млади лекари на 2019-а са д-р Явор Пукалски, детски травматолог в “Пирогов”, д-р Христо Милушев от Бърза помощ – София, и д-р Елица Тошкова – общопрактикуващ лекар.

За “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина” колегията отличи доц. Антони Георгиев – началник на Клиниката по артроскопска травматология на “Софиямед”.

Доц. Маргарита Гешева – началник на Клиниката по токсикология в “Пирогов”, взе награда за принос за развитието на специалността.

Приз за добър мениджмънт в медицинските дейности получи проф. Цекомир Воденичаров от Медицинския университет - София. А за финансов мениджмънт - д-р Борил Петров, директор на V градска болница.

За приноса си за утвърждаване на авторитета на лекарското съсловие бе отличен д-р Николай Брънзалов – зам.-председател на БЛС.

Колегията връчи и 2 специални награди - на Столичната община за усилията ѝ за подобряване на здравеопазването в града, и на екипите на “Пирогов”, пожарната и СДВР, участвали в спасителната операция при пожара в болницата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември