Продължава отварянето на застрахователния сектор в Китай за чужди компании

https://www.24chasa.bg/novini/article/7951464 www.24chasa.bg
Снимка "Радио Китай".

Чуждестранни фирми вече могат да притежават повече от половината акции в съвместни животозастрахователни дружества, опериращи в Китай, предвиждат промени в наредба, представени този петък, съобщи "Радио Китай". Целта е да се улесни навлизането на чужди играчи на пазара на застрахователни услуги, съобщиха от Китайската комисия за банков и застрахователен надзор. Вдигането на лимита за притежаваните акции съвместни компании до 51 процента, проправя пътя за пълното му премахване, което се планира да стане през следващата година.

С променената наредба се премахват също така изискванията към чуждестранните компании да са имали представителство в Китай в продължение на две години, както и да са работили поне 30 години в областта на застраховането, преди да влязат на китайския пазар. Клоновете на застрахователните дружества с чужди инвестиции ще са обект на същите правила като китайските, се казва още в наредбата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко