Шофьори дариха премията си на болно дете

- Като разбрали за жеста им, шефовете на "Горубсо Мадан" АД добавили още 500 лв.

- Парите са за лечението на 14-годишната Моника Сюлевска от с. Върбина, която страда от Хочкинов лимфом

- Съучениците събират средства от играчки и картички

Шофьорите в “Горубсо Мадан” АД дариха сумата от 500 лв., които предприятието им отпуснало за добре свършена работа и да се почерпят за празниците, на онкологично болно дете от село Върбина. След като шефовете научили за жеста на шофьорите, отпуснали още 500 лв. в помощ на болното момиче.

“До дни детето ще има по сметка обещаната сума”, заяви изпълнителният директор на минната компания инж. Сергей Атанасов.

Средствата са за 14-годишната Моника Сюлевска, която страда от Хочкинов лимфом. Близките забелязали подутината през юни. Лекарите я лекували първо с антибиотици, но е било без резултат.

От октомври след изясняване на диагнозата

детето пътува

за серия

терапии в

Пловдив

Назначеното лечение е до месец май догодина, съобщи бабата на момичето Фанка Сюлевска.

Заради тежката болест Моника не може да ходи на училище и е преминала в самостоятелна форма на обучение. В края на месеца предстоят изпити, за да завери първия учебен срок. Моника е отлична ученичка. Посещават я двама учители в болницата в Пловдив, когато е с по-леки последствия от медикаментите, за да я обучават.

Родителите са

безработни

от дълго време. Освен Моника имат още две деца - Николай, ученик на 16 г., и Даян, който е бебе на 2 месеца. Николай работи през лятото и в почивните дни, за да помага на семейството си.

Майката Дияна също със е здравословни проблеми. Бащата работел по-рано в строителството, но напуснал. Бабата се труди като сезонен работник в Стара Загора и се грижи основно за болното си внуче.

“Не знам напролет, когато трябва да ида да работя на полето, кой ще води Моника на терапии”, кахъри се тя. Родителите нямат нито финансови възможности, нито време да пътуват заради бебето.

Грижата за транспорта до болницата на Моника пада върху баба ѝ и семейството на леля ѝ.

Преди 2 седмици общината в Мадан отпусна 500 лв. от бюджета си в помощ на семейството. В с. Върбина деца и съученици събрали от играчки и картички 800 лв. В Мадан тече и акция с кутии, поставени в най-големия хранителен магазин в центъра на града, за събиране на средства за Моника.

Автор на статията

Валентин Хаджиев Валентин Хаджиев


Споделете статията

Четете още