Саудитският военен Мохамед аш Шамрани писал враждебни послания към САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7952769 www.24chasa.bg
Снимка: Туитър/ Angelica Carrillo

Мохамед аш Шамрани е служителят на саудитските военновъздушни сили, идентифициран като извършител на нападението във военноморска база във Флорида вчера, съобщи губернаторът на щата Рон Десантис.

Четирима души, включително стрелецът, бяха убити в базата в Пенсакола, а осем души са ранени. Нападателят е бил в американската база по програма за обучение в рамките на дългогодишна тренировъчна програма на ВМС, в която участват съюзници на САЩ.

Саудитският военен е публикувал преди атаката враждебни към САЩ послания. Това съобщи Франс прес, като се позова на института СИТЕ, който следи джихадистката активност онлайн.

Нападателят е написал, че Америка е нация на злото и мрази американците, защото подкрепят и извършват престъпления не само срещу мюсюлманите, но и срещу човечеството, поясни БНР.

"Аз съм против злото и Америка като цяло се превърна в Нация на злото. Не съм срещу вас просто защото сте американци, не ви мразя заради вашите свободи, мразя ви, защото всеки ден вие подкрепяте, финансирате и извършвате престъпления не само срещу мюсюлманите, но и срещу човечеството", гласи посланието в туитър.

Телевизия Фокс нюз съобщи, че след убийството са били задържани за разпити шестима поданици на Саудитска Арабия.

Стрелбата в Пенсакола е втората в американска военноморска база тази седмица. Моряк от подводница в Пърл Харбър на Хаваите откри огън в сряда и уби двама души, след което се самоуби.