Пожар горя в общежитие в Студентски град в София (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7952924 www.24chasa.bg
Кадър: Канал 3

Пожар горя в общежитие в Студентски град в София, съобщи Канал 3.

Пламъците са тръгнали от първия етаж на сградата на блок 61 и са предизвикани от късо съединение.

Сигналът е подаден малко преди 17.00 часа. Пожарни коли и линейки веднага се отзовали на адреса.

За щастие пострадали няма. 

Ивелина Илиева е жител в блока и тя първа е подала сигнал за инцидента. В първия момент, когато са тръгнали пламъците тя е била на шестия етаж: "На първия етаж започна да гори. Първо отстрани някакви постройки се запалиха. Почна да има много дим. Аз тръгнах да излизам навънка, но стигнах до четвърти етаж и почна да ми става лошо. Реших, че няма да мога да стигна до първия и се върнах обратно. Много се притесних, защото буквално бях в безизходица. И не знаех какво точно мога да направя в този момент".

Нито на терасата може да се диша, защото има страшно много дим, нито в коридора можехме да излезем - там също имаше много дим, допълни Илиева.

На първия етаж има стаи, които са изгорели, посочи очевидката на пожара. На горните етажи има само обгазяване.

Никаква пожарна аларма не се е включила в блока, съобщи Георги Китсос, който също живее там. Той също е видял много пушек, много дим. Повечето момичета плачеха и не щяха да излизат, допълни Китсос.

И понеже няма никакви пожарогасители в блока, човек може докато спи, да изгори и никой да не разбере, каза още студентът.

Ивелина Илиева няма да спи тази нощ в злощастния блок. Но къде ще отидат тези, които са с най-пострадали стаи - не знае студентката.

Инцидентът се случва точно в навечерието на утрешния студентски празник - 8 декември.

Очаквайте подробности!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко