Рядък елен бе забелязан в национален резерват в провинция Дзилин

https://www.24chasa.bg/novini/article/7953428 www.24chasa.bg
СНИМКА: bulgarian.cri.cn.

Застрашен от изчезване елен е бил забелязан в национален резерват в североизточната провинция Дзилин. Това е първият път, в който т.нар. воден елен се появява в този район, предава bulgarian.cri.cn.

Животното е класифицирано като „уязвимо" в червения списък на видове на Международния съюз за опазване на природата. През последните години броят на водните елени в света намалява драстично поради променящата се екосреда и лова.

С развитието на националните резервати в Китай обаче популациите на диви животни се подобряват.

През последните години в резервата в Дзилин могат да бъдат видени редица редки животни, сред които сибирски тигри, амурски леопарди, кафяви мечки, азиатски черни елени и сибирски мускусни елени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко