Нарушения в 37 автошколи в Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/7955379 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Нарушения в 37 автошколи в Пловдив откри при мащабна акция Областната дирекция на МВР - Пловдив. При съвместната проверка с НАП и ДАИ бяха инспектирани всички центрове за обучение на водачи. Част от школите вече са предадени на прокуратурата, която ще разследва нарушенията им. Сред най-честите е липсата на нужното техническо оборудване, предава БНТ.

Липсата на нужното техническо оборудване е сред най-честите нарушения в автошколите в Пловдив. Не липсват и фрапиращи случаи.

В определен ден и час, когато е следвало да бъдат обучавани курсисти, те не са присъствали. И не само това - те са били в чужбина. Тези, които са извършвали обученията, са спестявали част от средствата, с които им е било заплатено, казва старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Анализът на полицията показва, че голяма част от пътните инциденти с ранени и убити са причинени заради недобрата подготовка на водачите на моторни превозни средства. Затова и бе разпоредена пълната проверка на школите.

МВР осъществява контрол, но А, Б и В започва от автошколите, обясни старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР - Пловдив.

В голяма част от обучителните центрове в града в момента тече и данъчна ревизия.