Оборотите в търговията на дребно нарастват с 1.2% през октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/7957777 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

По предварителни сезонни данни на Националния статистически институт през октомври оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени запазва нивото от предходния месец. През октомври 2019 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарни данни, нараства с 1.2 на сто в сравнение със същия месец на предходната година.

През октомври 2019 г. оборотът в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия запазва равнището на предходния месец. Увеличение спрямо предходния месец се наблюдава при търговията на дребно с нехранителни стоки - с 0.2 на сто, а намаление - при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.4 на сто. В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-значително нарастване се наблюдава при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.6 на сто, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2 на сто, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.7 на сто.

През октомври 2019 г. в сравнение със същия месец на 2018 г. оборотът нараства при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 2.1 на сто) и при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 1.6 на сто). Спад е регистриран при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 0.2 на сто). По-значителен ръст при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е отчетен при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 8.9 на сто, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 8.8 на сто, и търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки - с 6.3 на сто. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки с 10.7 на сто.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Какво по-хубаво от добре свършена работа и разходка с красива блондинка след това? Така завистливо оглеждаха столичани вчера правосъдния министър Данаил Кирилов, който, приключил със задачите си, бе уловен от топпапараците на "България Днес" с руса красавица. Натоварен с папки със законопроекти за "домашно" след работа

Дори и за да си измие колата, моделът Мариан Кюрпанов е в костюм, видя "България Днес". Красавецът спря в столична автомивка, за да замие белия си автомобил, и въпреки че има възможност да се изцапа, той заложи на черни панталони и черна риза, в които изглежда повече от секси.

Бившата тенисистка Анна Курникова и певецът Енрике Иглесиас отново ще стават родители. Бившата тенисистка е бременна за втори път. Рускинята и латиноидолът очакват своето трето дете през март. Новината бе потвърдена от приятели на звездната двойка по тв канала "Телемундо". За бременността на Анна се заговори през декември