Нима някои американски политици искат да са говорители на терористите?

https://www.24chasa.bg/novini/article/7960900 www.24chasa.bg

Неотдавна Китайската глобална телевизионна мрежа (CGTN) излъчи документални филми, в които с реални факти отразява нанесените от тероризма и екстремизма вреди на Синдзян. Те предизвикаха сензация сред международната общност. Хората искат да знаят как се чувстват онези американски политици, виждайки кървавите терористични нападения, когато настояват американския Конгрес да приеме т.нар. Закон за правата на уйгурите, сочи в коментар Китайската медийна група, цитиран от Радио "Китай".

Клеветите на някои американски политици към китайската политика срещу тероризма и екстремизма в Синдзян са в подкрепа на терористите и екстремистите и демонстрация на „двойни стандарти". Тяхното поведения е в разрез с моралните човешки ценности.

През последната една година някои американски политици раздухват темата за Синдзян. Например американският депутат Крис Смит обвини китайското правителство, че е задържало милиони хора в Синдзян, а американският сенатор Марко Рубио заяви, че Синдзян се е превърнал в лагер за принудителен труд.

Излъчените от CGTN документални филми отразяват фактите за борбата с тероризма в Синдзян. Както казаха чуждестранни интернет потребители, гледали филмите: „преди да правите изказвания за Синдзян, гледайте двата филми".

Документалните филми на CGTN помагат на международната общност по-задълбочено да се запознае с историята на проблема, да разбере колко важни и необходими са предприетите срещу тероризма мерки на китайското правителство. Съветваме американските политици да не пречат на справедливата международна кауза против тероризма, сочи в коментар си Китайската медийна група.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Еднакво добри с микрофона и ските се оказа каймакът на българския попфолк. Певици временно загърбиха нощните заведения и атакуваха белите писти, за да покажат майсторлък в планинските курорти у нас и в чужбина. Кали от години е фурия на ски и не пропуска възможност да се пързаля. Тя е натрупала толкова голям опит

Вглъбен в телефона, докато пътува с градския транспорт в столицата, е Румен Леонидов. "България Днес" улови "Рицарят на книгата" да не се шири по луксозни коли и таксита, а като обикновен гражданин се слива с тълпата в мотрисата. Макар и повелител на книжното слово, явно Леонидов не може без модерните технологии в съвременния свят и все по-често

Какво по-хубаво от добре свършена работа и разходка с красива блондинка след това? Така завистливо оглеждаха столичани вчера правосъдния министър Данаил Кирилов, който, приключил със задачите си, бе уловен от топпапараците на "България Днес" с руса красавица. Натоварен с папки със законопроекти за "домашно" след работа