Евакуираха училище в Кърджали заради пропаднало стълбище (Обновена, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7961622 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторът

Стълбище пропадна по време на коледно тържество в едно от големите кърджалийски училища, а учениците бяха евакуирани от сградата. Инцидентът, при който няма пострадали, е станал малко след 11 часа, когато във фоайето на втория етаж на СУ "Отец Паисий" десетки деца се събрали за да празнуват предстоящите празници.

"Помощник директорите чули как бетонната плоча започнала да пука и веднага след това евакуирахме по най-бързия начин всички ученици", разказа директорът на училището Златко Атанасов. Пристигналите на място пожарникари извели учениците през задния вход на училището.

Сградата е ремонтирана основно през миналата година, но според директорът проблемът е конструктивен проблем. "Пукнатината е на самата плоча, която е от десетилетия", каза още Златко Атанасов. Според него се налага спешен ремонт на цялата стълбищна клетка от първия до четвъртия етаж.

"Реакцията на училищното ръководство е била много адекватна, евакуирани са децата и няма пострадали. Ще бъде извършен оглед, ще докладваме резултатите на прокуратурата, заяви директорът на ОД на МВР - Кърджали старши комисар Атанас Илков.

"По време на ремонта на училището интервенция на стълбищата не е правена, нито е имало допълнително натоварване. Такъв тип стълбища има в много училища и обществени сгради. Явно се е получило претоварване", заяви заместник кметът на община Кърджали Катя Митовска. Тя допълни, че общината спешно ще възложи проектиране и възстановяване на стълбището. Със заповед на кмета следващите 3 дни в училището са обявени за неучебни.

Евакуираха училище в Кърджали заради пропаднало стълбище (Обновена, видео)

Евакуираха училище в Кърджали заради пропаднало стълбище (Обновена, видео)

Евакуираха училище в Кърджали заради пропаднало стълбище (Обновена, видео)

Евакуираха училище в Кърджали заради пропаднало стълбище (Обновена, видео)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г