На 61 г. почина вокалистката на "Роксет" Мари Фредриксон (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7962149 www.24chasa.bg
Мари Фредриксон Снимки: Румяна Тонева

На 61 години почина вокалистката на "Роксет" Мари Фредриксон.

Шведската изпълнителка, която създава групата през 1986 г., е починала вчера сутринта в дома си след дълго боледуване.

Тя беше най-известна с хитовете си "It Must Have Been Love", "Joyride", "Listen to Your Heart" и "The Look".

"С дълбоко прискърбие съобщаваме, че една от най-големите ни и обичани певици си отиде от този свят", съобщи нейният мениджър.

Тя беше омъжена за Микаел Болиос, с когото има две деца - дъщеря Инес Джозефин на 26 г. и син Оскар на 23 г.

Певицата ще бъде погребана в тесен семеен кръг.

През 2002 г., докато Мари прави сутрешния си джогинг с мъжа си, се оплаква, че не се чувства добре, а след това припада в дома си. Малко по-късно тя е диагностицирина с мозъчен тумор и претърпява операция. Следват месеци на борба, химиотерапия и лъчетерапия.

Месеци наред тя не може да говори, ослепява с едното си око заради тумора, а слухът й също е увреден. Въпреки всичко през 2005 г. тя заявява: "Това бяха много трудни години, но вече съм здрава."

Последният албум на "Роксет" Good Karma излиза през 2016 г. и достига до второто място в шведските класации. Тогава те планират и турне, но Мари обяви във фейсбук, че повече няма да обикаля по турнета: "Изминаха 30 невероятни години. Когато погледна назад в годините към световните турнета на "Роксет, не чувствам нищо друго, освен щастие и радост. Всички наши спомени през годините ще бъдат голяма част от живота ми завинаги. Горда съм, че въпреки тежкото ми заболяване, успях да се върна през 2009 г. и още няколко пъти да обиколим света с "Роксет". За съжаление, сега аз приключих с турнетата и искам да благодаря на нашите прекрасни фенове, които бяха с нас през целия дълъг път."