Бившият кмет на Благоевград Камбитов иска прекратяване мандата на наследника си Томов

https://www.24chasa.bg/novini/article/7963094 www.24chasa.bg
Атанас Камбитов

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов е подал сигнал до Общинската избирателна комисия срещу наследника си Румен Томов. Камбитов, който загуби на балотажа, твърди, че Томов е извършил нарушение, като не е излязъл от търговските си дружества и не ги е заличил от Търговския регистър и настоява за предсрочно прекратяване на правомощията му.

Камбитов направил справка в Агенцията по вписванията и установил, че кметът Румен Томов е вписан като Едноличен търговец. Това било нарушение на Закона за местното самоуправление и основание за предсрочно прекратяване на правомощията му като кмет.

Томов прехвърлил фирмата на сина си на 27 ноември, но не е поискал да бъде заличен като търговец в законоустановения срок до 4 декември.

Румен Томов
Румен Томов

"Моля да извършите необходимата проверка и да постановите решение, с което да прекратите предсрочно правомощията на Кмета на Община Благоевград", пише в сигнала на Камбитов.

Докато той бе кмет срещу него имаше подаден подобен сигнал, че за период от една седмица е управлявал фирма, но това не доведе до предсрочното му отстраняване.

"Много ми е интересно да чуя коментарите на всички, които плюеха срещу мен - дали и как същите ще защитят г-н Томов? Интересно ми е да разбера и позицията на същите членове на ОИК, които преди месеци гласуваха за отстраняването ми. Българският народ е мъдър и е казал: "С твоите камъни, по твоята глава" и "Който гроб копае другиму...", написа в профила си в социалните мрежи бившият кмет.