ГЕРБ за горенето на отпадъци: Не целим да вкарваме хората в затвора, това е крайна мярка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7964377 www.24chasa.bg
Александър Ненков КАДЪР: БНТ

"Не е целта да вкарваме хората в затвора, това е крайна, превантивна мярка", каза Александър Ненков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, пред БНТ по повод инкриминирането на горенето на отпадъци.

Това е допълнение към съществуващ текст. Преди това се предвижда инкриминиране на юридически лица, сега сме допълнили със съизмеримо за физическо лице наказание. Всички тези мерки са, за да се подобри качеството на въздуха.

В проекта е инкриминирано горенето на каучук, пластмаса, текстил и други. Вярвам, че още преди Нова година ще успеем да го гласуваме, за да може от следващата година да влезе в сила и да се прилага.

Очакванията са всички институции да походят радикално, за да се подобри качеството на въздуха. Столична община набляга на комплексни мерки, търси се стимул на домакинствата.

Над 20 000 домакинства могат да се възползват от раздаването на печки, които не са на твърдо гориво, но към момента само 6000 са се възползвали.

Вече сме узрели, трябва да вървим в тази посока, има начини да се подпомагат тези, които не могат да се отопляват с качествени горива. Водили сме неформален разговор с колеги от други партии, вярвам, че проектът ще бъде подкрепен от всички.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и