Младият архитект Пламен Мирянов вплете Библията, литература и снимки в изложба

https://www.24chasa.bg/novini/article/7967156 www.24chasa.bg
Пламен Мирянов-син СНИМКИ:Велислав Николов

"Това събитие е важно за нас. Това е втората ни изложба, в която ви показваме снимки и кадри от клипове, които сме правили за България. Но това е естествено и предвидимо. Вече много хора правят, но преди 4 години ние бяхме първите. Различното в тази изложба е, че картините ще бъдат фон на поезия и проза от нашата литература и от Библията. Днес имаме честта и голямата отговорност да ви представим стихотворения от Иван Вазов, Паисий Хилендарски и др. Знаете ли кое е общото между всички тези българи, които ще чуем тази вечер? Това, че всички те са обичали с цялото си сърце Исус Христос." Това каза младият архитект Пламен Мирянов на откриването на изложбата "Нашият дом е България", в която представи около 50 свои фотографии и кадри от любимите си места в България.

Янко Лозанов изнесе художествен рецитал с любими български творби, а момичетата от Avigeya voices зарадваха публиката със свои музикални изпълнения. 

Самият Мирянов изрецитира няколко стихотворения под съпровода на арфа и флейта, като започна с "Де е България". Вчерта завърши с молитвата "Отче наш", която той каза пред публиката.

Момичетата от Avigeya voices зарадваха публиката със свои музикални изпълнения.
Момичетата от Avigeya voices зарадваха публиката със свои музикални изпълнения.