Президентът към децата: Вие сте вълшебниците на нашия празник (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7967330 www.24chasa.bg
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава се снимаха с всички деца, които участваха в украсяването на елхата за “Българската Коледа”. СНИМКА: Румяна Тонева

Румен и Десислава Радеви и малките украсиха

елхата за “Българската Коледа”

“Наближава Коледа, а всички знаете, че Коледа е най-вълшебният, най-красивият празник. Зарежда ни с много доброта, дава ни много вяра и много надежда.” Така се обърна към децата президентът Румен Радев, преди да украсят заедно елхата за “Българската Коледа”.

На “Дондуков” 2 той и съпругата му Десислава Радева посрещнаха малчугани, подпомогнати от кампанията “Българската Коледа”, партньори на кампанията и талантливи малки изпълнители. По традиция всички заедно окичиха коледното дърво, а после децата получиха и първите си подаръци. Сред тях беше и детският приключенски роман на младата авторка Жени Лечева (съпругата на легендарния музикант Иван Лечев) “Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина”.

“Вие сте вълшебниците на нашия празник и безкрайно се радваме, че сте тук. Нека във всичко, което правите, да влагате доверие - доверие към вашите близки, родители, приятели, а те са много и ние сме част от тях. Искам да ви пожелая щастливи, много весели коледни и новогодишни празници. Продължавайте да гледате към света все така усмихнати и добри, да давате надежда и вяра на нас, че светът е по-добър”, каза президентът. Най-важното е да се подкрепяме, защото “всеки от нас има нужда да усети усмивка, протегната ръка”, добави Радев.

За 17-и път “Българската Коледа” чака дарения от хората с добри сърца. Тазгодишното издание си поставя за цел да подпомогне лечението на конкретни деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация, за каквото досега малките пациенти и семействата им ходят в чужбина.

За връстниците си в президентството пяха и танцуваха децата от студио Voice academy, ансамбъл “Пламъче”, ученици от 144-о СУ “Народни будители” в София и клуба по художествена гимнастика “Финес” от Костинброд .

Концерт събира пари, за да учат бедни деца музика

Софийската филхармония и “Жива вода за България” (основана от Десислава Радева) организират благотворителен концерт в подкрепа на проекта “Музиката вместо улицата” на 18 декември в зала “България”.

Идеята за проекта е на маестро Георги Калайджиев, концертмайстор на “Софийски солисти”, и неговата съпруга - социалния психолог Мария Хаушмилд. Той отваря вратите на класическата музика за деца от социално слаби семейства в Сливен. Целта му е да разкрие многообразния свят на музиката и да разшири културните хоризонти на малчуганите.

През изминалите 10 години 240 деца са получили музикално обучение по инструмент, солфеж и елементарна теория на музиката.

Входът е свободен, но дарения може да се направят в кутии на входа на залата. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на