Борисов: Радев е двуличен и злобен човек (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7967522 www.24chasa.bg
Бойко Борисов КАДЪР: Фейсбук/Бойко Борисов

"Румен Радев  е опозиционен лидер, който не е казал една дума добра дума за държавата. Злобата му и омразата му до такава степен преливат, че не не е нужно да коментирам опозиционен лидер." Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти на отбелязването на 30 - годишнината от учредяването на СДС. Коментарът му дойде след  интервюто на Румен Радев пред Би Ти ВИ.

И той сега си мисли, че аз ще се кандидатирам за президент и го навиват, съзря причината за нападките Борисов. И припомни, че още преди 15-20 г. се е заклел, че този пост не го интересува.

"Една минута гледах тази злоба, която не е присъща на обединител на нацията. С какво предизвикахме тази омраза? За 40 минути не е казал нито една добра дума за държавата. Аз само първата минута гледах и отидох да играя футбол, защото човек, който започва да говори от името на народа - такъв няма... Левски не си го е позволявал. От името на кой? Кой ти даде право?, попита Борисов. Подчерта, че по последните изследвания 50% не харесват Радев. И обясни, че и той не го е харесвал като шеф на ВВС. "Цял свят ни хвали за F-16, а той продължава да дълбае за Грипен. Аз знам какво го мъчи, но не съм като него", отказа да назове причината Борисов.

Двуличен човек. Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са си избрали за президент. Сигурен съм, защото когато тръгна за НАТО ми се обади:”да отида аз?”. Казах му “добре, отиди”, каза Борисов. И попита дали му завижда за срещата му с Тръмп до камината в Белия дом. Всеки демократичен президент е бил там, него да сте го видели? Но го пратих и той да се снима с Тръмп на срещата на НАТО", каза още Борисов. 

Премиерът отговори на повечето нападки и даде пример колко добре се развива сега икономиката. " 2008 г. беше златният дъжд - светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски - национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години е била. Всички казват - повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие. Той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Събира инвеститори и вика “колко е готино в България”. Те му се смеят във Фейсбук", заяви премиерът.

Отговори и на критиките на Радев за новата фигура в прокуратурата. "Тази злоба просто не разбирам защо. Днес Борис Велчев го поканих да говорим за конституцията, да съобразим какво може и не може. И с Филип Димитров като зам.-шеф на Венецианската комисия да го направим така че да се приема от Европа, да се приеме от народа, юридическите среди. Какво лошо сме направили?", попита още Борисов. Припомни, че се вдига и кредитният рейтинг, оправена е КТБ, платени са руските реактори.

"Недоумявам каква е тази злоба. Бил ми е приятел, командвали сме заедно учения, на една маса сме били заедно. явно властта не  е за всеки! Дворците, палатите, скъпите дрехи, явно променят хората. Не виждам какво лошо съм му направил, той само злоба и омраза показва вместо да работим за държавата", заключи премиерът. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза