Китай предоставя все повече улеснения за търговията

https://www.24chasa.bg/novini/article/7968503 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Според годишен доклад на китайски изследователски център, показателят за улесненията за търговията в Китай през 2019 г. е достигнал 76,93, което е с 5,13 пункта повече в сравнение с 2017 г. На фона на забавянето на световната търговия Китай предоставя все повече удобства, което съдейства за стабилното развитие на външната търговия и изграждането на отворена световна икономика.
Индексът се изчислява на базата на системата за оценка на улесненията за търговията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), предаде bulgarian.cri.cn.

На фона на забавения растеж на световната търговия, дължащ се на разрастването на унилатерализма и протекционизма, макар и с много усилия, Китай все пак постига успехи. Публикуваният от Световната търговска организация през октомври доклад понижава значително прогнозата си за търговския растеж през тази и следващата години като предвижда, че през 2019 г. световният стокообменът ще се повиши само с 1,2% на годишна база, което е далеч по-ниско от предишната прогноза за 2,6%. На този фон непрекъснатото повишаване на търговските удобства в Китай несъмнено ще увеличи доверието на пазара и ще бъде от полза за световния икономически растеж.

През последните години Китай провежда реформи за опростяване на митническите процедури, стандартизира условията за събирането на мита, което значително намалява разходите на търговците.

Влизането в сила на Закона за чуждестранните инвестиции и Наредбите за подобряване на бизнес средата през тази година предоставя законова гаранция за подобряване на бизнес средата. Тези мерки и занапред ще придвижват висококачественото развитие на китайската външна търговия и икономика и ще помогнат на световната икономика да издържи на натиска от спад.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Новият треньор на полския "Ягелония" Ивайло Петев никога няма да забрави прословутото си събличане на "Герена". "Не искам да се връщам към тази шибана случка - казва Петев пред местни медии. - След това от "Левски" ме търсиха още два пъти, много държаха на мен. Но след тази случка нямаше как да се върна и да работя в този клуб

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Единсон Кавани вероятно ще премине в "Атлетико" (Мадрид) до броени часове, твърди "АС". Изданието съобщава, че агентът на 32-годишния уругваец се намира в испанската столица за финални преговори. Очакваше се още снощи да бъде постигнато споразумение, а днес трансферът да бъде официално обявен

Котешка тоалетна в купето, чорапи на чистачките, найлонови торбички на огледалата са добри идеи Иво АНГЕЛОВ Размразяването на колата във вледеняващата зимна сутрин е едно от най-досадните задължения. Тюхкания и яд няма да ви помогнат, но има няколко дребни хитрини, които могат значително да подобрят живота ви