Майката на прегазено на тротоар 6-годишно дете в Сандански: Нарочно отлагат

https://www.24chasa.bg/novini/article/7968578 www.24chasa.bg
Кадър: Нова тв

Семейството и близките на 6-годишния Марти от Сандански все още чакат възмездие за мъжа, който го прегази с колата си. Трагедията стана преди година и половина. Тогава 72-годишенн мъж навлезе в улица по време на ремонт и помете момченцето, което се движило по тротоара. А то почина 20 дни по-късно в столична болница.

В момента Стойко Янев в момента е на свобода, за която е платил 1200 лева гаранция. Опасенията на близките на загиналото дете са, че стойко янев може да остане ненаказан. А делото срещу него трябваше да стартира вчера, но първото заседание беше отложено.

„Вчера трябваше да се състои първото заседание по делото, но адвокатът на обвиняемия липсваше и то беше отложено. Това за нас е неморално. Той няма причини, за да отсъства. Не може в последния момент той да казва, че има друго дело при положение, че имаме призовки месец преди делото. Това е нарочно отлагане на нещата, проточване на делата, за да можем да се влачим още години наред”, коментира пред Нова тв майката на убитото момче Мирослава Ставрева.

Според нея семейството и близките на Стойко Янев се опитват да прехвърлят вината на друг. А близките на Марти настояват за максимална присъда. Майка му е категорична, че трябва да има промени в закона.