Георг Георгиев: Президентът се превърна в говорител на екстремния популизъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/7969471 www.24chasa.bg
Георг Георгиев Снимка: Архив

"Жалко и опасно е, че в последните години президентството се превърна в трибуна, а държавният глава в говорител на екстремния популизъм."

Това написа в профила си във фейсбук заместник-министърът на външните работи и председател на Младежи - ГЕРБ Георг Георгиев.

"Определена от Конституцията като надпартийна, президентската институция бе осакатена от един политически незрял лаик, който изличи и последния помен от обективност и безпристрастност, останали на Дондуков 2 от предишните администрации.

Недълго отне генералът от НАТО да се саморазобличи и като основен критик на евроатлантизма, а действията и говоренето му от последните месеци категорично затвърдиха този образ.

Скептичен и критичен към всеки цивилизационен стратегически избор, който България е правила след 1990 г., търсещ собствена обществена легитимация и извеждане от политическа безтегловност и несъстоятелност посредством сблъсъци и открити противопоставяния с всички възможни власти в държавата и техните представители, за финал в задачата се пита колко демократични и конституционни устои на тази страна ще опита да унищожи Румен Радев преди да получи полагащото му се „отлитане”?!", коментира още Георг Георгиев.