БСП: има решение, че не подкрепяме Цацаров, против бяха само 3-ма

https://www.24chasa.bg/novini/article/7969497 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова СНИМКА: Архив

Всеки, който не се е съобразил с решението на ПГ на БСП във връзка с вчерашното гласуване за председател на КПКОНПИ, носи своята лична отговорност, се казва в декларация на ръководството на групата.

Вижте цялата позиция на ръководството на ПГ на БСП, разпространена от пресцентъра на партията:

По повод гласуването на председател на КПКОНПИ и разпространяваната невярна информация, че парламентарната група на „БСП за България“ не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо събрание на групата, проведено на 10.12.2019 г., с гласуване беше прието политическо решение – не подкрепяме кандидатурата на Сотир Цацаров“. Против това решение гласуваха само трима депутати. Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, ал. 4 на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и да изрази различната си позиция от трибуната на парламента. Чл. 58 ал. 4 дава възможност "на народен представител, който има мнение, различно от това на ПГ, да го изрази в рамките на 3 минути".

Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи публично това. Парламентарната група на „БСП за България“ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята лична отговорност.