Петър Витанов: Силово се налага Европа на две скорости!

https://www.24chasa.bg/novini/article/7971173 www.24chasa.bg
Петър Витанов СНИМКА

"Цяла нощ при закрити врати и в условия на пълна непрозрачност продължиха преговорите по пакет „Мобилност“. Силово и без възможност за приемане на конструктивни предложения Финландското председателство и тримата докладчици доказаха, че ЕС отдавна върви на две скорости, договаряйки решения в ущърб на „периферните“ държави от Източна Европа.", написа във Фейсбук ръководителят на Делегацията на българската социалисти в ЕП Петър Витанов.

"В предложената сделка присъства разпоредба за връщането на превозното средство на всеки осем седмици в държавата по регистрация. Законодателят декларира воля да не задължава водача да се прибира веднъж на четири седмици, но правната формулировка по на този текст е все още неприемлива и предстоят доуточнения. Командироването няма да се прилага за двустранни превози и при извършване на две допълнителни доставки в рамките на международен курс. За каботажните операции се предвиждат до три операции в рамките на седем дни и четиридневен период на охлаждане.

Новоизбраният комисар по транспорта, г-жа Валеан се обяви твърдо против текстовете, които допускат връщане на превозното средство а всеки осем седмици, обявявайки ги за лицемерни и несъответстващи на приетата вчера нова „Зелена стратегия“. Сега трябва предложената сделка да получи одобрение първо в Европейския съвет, а после и в ЕП.
Борбата за справедливост тепърва предстои!", се казва още в профила на Витанов.