Китай е третата най-популярна дестинация за обучение в света

https://www.24chasa.bg/novini/article/7974075 www.24chasa.bg

Според последния доклад на Центъра за Китай и глобализацията броят на чуждестранните студенти в страната непрекъснато расте. Той бе представен в сряда в Пекин по време на срещата на върха за интернационализацията на висшето образование, организирана съвместно от Центъра за Китай и глобализацията, Световната среща за иновации в образованието и Института за международно образование. Това предаде Радио "Китай".

В доклада се посочва, че освен англоезичните страни, които все още са сред най-привлекателните за студентите, други държави, като Китай и Русия, също активно работят в тази сфера. В момента 10% от чуждестранните студенти в света се обучават в Китай, което нарежда страната на трето място в света.

Китай предлага различни стипендии и стажове, за да привлече повече младежи от чужбина. През 2012 г. страната си постави за цел до 2020 г. да приеме 500 000 чуждестранни студента на всички академични нива. Последният образователен план на правителството също представя пътна карта за бъдещото отваряне на образователния сектор чрез насърчаване на международния обмен и сътрудничество.