Разкриха и арестуваха двама апаши в Ловеч

https://www.24chasa.bg/novini/article/7975351 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Криминалисти от РУ-Ловеч разкриха и задържаха за 24 часа двама криминално проявени мъже. Единият е 30-годишен от Ловеч, а другият 26-годишен от с. Дойренци, и са заподозрени в извършването на множество кражби на територията на града.

В хода на проведени оперативно-издирвателни мероприятия полицаите установили, че от септември до края на ноември те поотделно или в съучастие са задигнали около 110 литра дизелово гориво, резервоар за дизелово гориво, 10 колана за укрепване на товари и 3 акумулаторни батерии от 4 МПС-та, паркирани в Ловеч. От дърводелски цех в ж.к. "Здравец" пък откраднали различни по вид и модели електрически, дървообработващи инструменти. Освен това счупили предно панорамно стъкло на лек автомобил "Хонда", свили 4 автомобилни гуми, сгъваема шатра и 4 сгъваеми маси от апартамент в ж.к "Здравец". Репертоарът им включва още взломяване на входна врата и проникване в магазин за "Домашни потреби" в ж.к "Здравец", откъдето са отнети различни по вид, марка и количество козметика, перилни препарати, ароматизатори, детски играчки и др. вещи на обща стойност около 2000 лв.

Част от инкриминираните вещи са иззети по надлежния ред. Служителите на РУ-Ловеч продължават работа по образуваните досъдебни производства.