9 жертви на катастрофи повече през 2019 г., започва нова акция по пътищата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7977826 www.24chasa.bg
Младен Маринов

Жертвите на катастрофи от началото на годината досега са с 9 повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от ръководството на МВР на специален брифинг в открития преди 2 месеца Национален координационен център за безопасно движение по пътищата. Катастрофите са с 14 повече, а ранените - с 42.

МВР може да въздейства чрез контрол и глоби, но ако всеки не осъзнае своята отговорност на пътя и не постигнем промяна на стереотипите на поведение на шофьори и пешеходци, няма са се справим с проблемите на пътя, каза вътрешният министър Младен Маринов.

6413 са общо катастрофите по пътищата у нас тази година. До момента загиналите са 594, а ранените 8100, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Проверките на пътя ще бъдат засилени. Операцията ще продължи дотогава докогато трябва, каза министър Маринов.     

На същия брифинг стана ясно, че по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов тази вечер започва операция на МВР по пътната безопасност в цялата страна.

Допълнителни полицейски екипи от почиващите смени ще бъдат разположени по местата с най-голяма концентрация с ПТП. За акцията бе съобщено днес при представянето на новия Национален координационен център за безопасно движение по пътищата, който функционира от два месеца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза