Прокуратурата и социалните се заемат с майката на отровените деца от Кардам

https://www.24chasa.bg/novini/article/7980219 www.24chasa.bg
Росица Маринова

Прокуратурата и социалните служби ще се заемат с избягалата Росица Маринова, майка на отровените деца от Кардам. Това съобщи Вили Димитрова от Генерал Тошево, която е инициатор за събирането на дарения за бедното семейство. От седмица насам Росица е изчезнала. На майка си казала, че отива за няколко дни във Варна. Взела със себе си част от дарените пари, както и средствата от детски надбавки за петте си деца, твърди Вили Димитрова.

9-годишният син на Росица Стефан почина в дома си на 27 октомври, а две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна. Разследването на прокуратурата показа, че те са отровени с газ фосфин, който е отделен от вещество против гризачи, зазидано в стените на къщата. За децата сега се грижат бабата и дядото. Баща им е в затвора. Двамата с Росица нямат развод. Когато заминала за Варна, жената взела и неговата дебитна карта.

Вили Димитрова научила в петък от бабата и дядото на петте оцелели деца, че Росица е избягала. В училището имало тържество. Полицията не е сигнализирана за издирването ѝ. Хората, ангажирани със събиране на средства за бедното семейство, призовават да се помага в кутиите за дарения и в банковата сметка, а не да се дават пари на ръка на Росица, защото те не стигат до децата ѝ.