Биляна Петрова с пробити тъпанчета, не чува

https://www.24chasa.bg/novini/article/7982794 www.24chasa.bg
Десислава Иванчева и Биляна Петрова СНИМКА: "24 часа"/Архив

Биляна Петрова, която е подсъдима заедно с бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева по дело за подкуп, обяви в съда, че е с пробити тъпанчета и не чува добре. Тя помоли делото да бъде отложено докато я излекуват.

Апелативният специализиран съд назначи експертиза, която да покаже какво е актуалното здравословно състояние на Петрова.

Лекар със специалност "Уши, нос и гърло" от болница "Лозенец" трябва да се запознае с медицинската документация по случая и ако се наложи да прегледа жената лично.

Заключението на експертизата трябва да бъде представено в съда седмица преди следващото заседание по делото, което ще е на 8-и януари 2020 г. 

Съдът вдигна частично запора върху две банкови сметки - на Десислава Иванчева и на третия подсъдим по делото Петко Дюлгеров. Иванчева ще разполага с 560 лв. на месец от парите си, за да живее. Тя е под домашен арест и няма как да работи, обясни един от адвокатите.

Дюлгеров получи разрешение да изтегли 8000 лв. от сметката си за планова операция на очите. От няколко години той имал проблеми със зрението и му препоръчали трансплантация на роговицата.

Проблемите на Биляна Петрова със слуха се появили след възпаление, обясни тя пред "24 часа". Днес тя трябвало да отиде на контролен преглед, но заради съдебното заседание той не се състоял.

"Става въпрос за внезапно възникнал проблем. В момента Петрова много трудно чува, трябва да й се говори отблизо и по-високо", допълни адвокатът й Емануил Йорданов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мащабна акция на полицията в София за контрол на спазването на мерките за извънредното положение заради разпространението на коронавируса, предаде националното радио. Към 21 часа са спецчсти на полиция и жандармерия бликираха столичните ромски гета в кварталите - "Христо Ботев", "Факултето" и част от "Орландовци" Изграждат се

Места за оставяне на храна за нуждаещи се появиха и по дърветата в морската столица Варна. Благородната инициатива, която вече подеха няколко града продължава да набира все повече последователи навсякъде в странaта. Снимка: Facebook / Забелязно във

Въпреки всички призиви на Националния оперативен щаб за борба с Коронавируса за спазване на социална дистанция непрекъснато се публикуват снимки показващи струпвания на хора, които се събират против всички предписания. Учениците се оказват една от най-проблемните групи, които системно нарушват всички противоепидемичните мерки