Медсестрите при Борисов с 1/2 час закъснение (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7983715 www.24chasa.bg
Снимки Фейсбук/Севделина Арнаудова

Медицинските сестри отидоха при Бойко Борисов, който ги покани в 18,30 часа, с близо половинчасово закъснение. "18:50 ч. МС, представители на протестиращите медицински сестри все още няма", написа във фейсбук шефката на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова. И публикува снимки, на които се вижда Борисов на терасата на кабинета му, както и вътре заедно с трима министри - Томислав Дончев, Кирил Ананиев и Деница Сачева.

Снощи сестрите разпънаха палатков лагер пред Министерския съвет и заплашиха, че ще останат в него, докато не бъдат приети от премиера Бойко Борисов.

Първоначално от пресслужбата на Министерски съвет разпространиха информация, че Борисов кани представители на протестиращите на среща утре, 17 декември, в 10 часа в Министерския съвет.

По-късно от пресслужбата обявиха, че премиерът ще ги приеме днес в 18,30 часа. Промяната се наложила заради изразеното публично недоверие от страна на протестиращите, че срещата ще се състои.

Протестиращите настояват за реформа в сектора, ясни правила при разпределението на публичните средства, достойно заплащане и по-добри условия на труд.

Най-накрая към 19 ч. представителките на протестиращите медсестри се качиха в кабинета на |Борисов. Преди това една от протестиращите пред МС обясни пред камерата на БНТ, че закъсняват, защото лидерките им ги няма, били по разни телевизии.

Срещата се излъчва директно във фейсбук профила на премиера.

Медсестрите при Борисов с 1/2 час закъснение (Видео)

Медсестрите при Борисов с 1/2 час закъснение (Видео)