Разрешиха на Иванчева да тегли по 560 лв. за битови нужди, Петрова губи слуха си (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7983860 www.24chasa.bg
Десислава Иванчева

Бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева вече ще може да тегли от банковата си сметка по 560 лв. на месец.

Апелативният спецсъд вдигна частично запора върху парите до размера на минималната работна заплата, тъй като Иванчева е без доходи и според защитата ѝ няма с какво “да посреща битовите си нужди”.

Другите подсъдими - Петко Дюлгеров и Биляна Петрова, също имат частична отмяна на запорите, наложени по време на разследването, за да се обезпечи бъдещ иск на държавата.

Съдът разреши на Дюлгеров да изтегли 8000 лв. Той е с една банкова сметка с 14 000 евро от продажбата на наследствен имот. Дюлгеров от години имал проблеми със зрението и парите му трябвали за планирана операция за трансплантация на роговица.

Биляна Петрова пък отскоро имала проблеми със слуха. Тя заяви пред съда, че е с пробити тъпанчета, които се възпалили, и сега не чува добре.

“Ако има заседание, ще съм като чучело. Почти не чувам”, каза Петрова и помоли делото да бъде отложено. Лекарите я уверили, че след лечение слухът ѝ ще се подобри. Ако се наложи, щели да ѝ направят пластика. Според прокуратурата доказателства, че Петрова не чува, не са представени.

Съдът назначи експертиза за здравословното ѝ състояние. Лекар със специалност по уши, нос и гърло ще се запознае с документацията и ако се наложи, ще прегледа Петрова. Заключението му трябва да е готово преди 8 януари.

Тогава съдът ще изслуша тройна графологична експертиза на изписани цифри в тефтерчето на Десислава Иванчева, което е ключово доказателство по делото за подкупа. Според наши източници експертизата е внесена вчера в съда и сочи, че цифрите не са писани от Иванчева, а най-вероятно от Дюлгеров.

Едно от вписванията е 12 500 x 15. Според обвинението за един от проектите на предприемача и основен свидетел Александър Ваклин за 12 500 кв м разгъната застроена площ (РЗП) били поискани по 15 евро на кв.м. По делото вече има експертиза, че част от текста в тефтерчето не е на Иванчева, но вещите лица, които са я изготвили, не можаха да кажат чий е почеркът.

В средата на април т.г. Иванчева бе осъдена на първа инстанция на 20 г. за поискан подкуп от 187 500 евро. Бившата ѝ заместничка Биляна Петрова получи 15 г., а екскметът на “Младост” Дюлгеров - 12 г. Тримата са под домашен арест, вчера съдът отказа да пусне Дюлгеров на свобода срещу гаранция или подписка.

ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното