Libertatea.ro: Разследват Efbet в България и още няколко европейски държави!

https://www.24chasa.bg/novini/article/7985995 www.24chasa.bg
Публикацията в сайта на румънското издание Libertatea.ro

Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния със скандална публикация за българската хазартна компания на Найденови

Хазартните босове Боян и Цветомир Найденови и баща им Стефан Найденов продължават да са в полезрението на европейските медии. Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния – Libertatea.ro, е поредното издание, което излезе с материал, посветен на течащото в няколко европейски държави разследване на хазартната марка Efbet.

В своя материал колегите от Румъния пишат, че тримата българи – Стефан, Боян и Цветомир Найденови, които са собственици на регистрираната в Малта хазартна марка Efbet, (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), са разследвани за пране на пари, неплащане на данъци в изключително високи размери и връзки с престъпни лица и дейности в няколко европейски държави.

Libertatea.ro пише, че на 4 октомври 2019 година агенти на ДАНС и Специализираната българска прокуратура са направили изненадващо нахлуване и претърсване в офисите на Efbet. В публикацията се разяснява, че акцията на българските специализирани служби се е състояла в централния офис на Efbet на бул. „Джеймс Баучер“ 20 в кв. „Лозенец“, като успоредно са били проверени и други локации, свързани със собствениците на компанията – Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови.

В публикацията се казва още, че тримата Найденови са съдружници в още десетки други дружества, които притежават лиценз за хазартна дейност. Румънците разказват за това, как агентите на ДАНС са реагирали след дълго разследван сигнал за серия нарушения на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой от страна на компанията.

Колегите от северната ни съседка пишат още в материала си, че българското контраразузнаването било сезирано от партньорски служби от Европа, според които сигнали собствениците на Еfbet били забъркани в сериозни схеми за пране на пари. Те уточняват, че Боян и Цветомир Найденови са обект на проверка за укриване на данъци и ощетяване на българската държавата със стотици милиони левове.

Libertatea.ro се спира и на агентурното минало на бащата на хазартните босове, като подчертава, че Стефан Найденов е кадър на бившата комунистическа Държавна сигурност в България и бизнес дейността му отдавна е обект на наблюдение от много специални служби от цяла Европа.

Румънската медия акцентира и върху това, че Боян и Цветомир Найденови имат лиценз за хазартна дейност и в Румъния с марката Еfbet.

В материала си Libertatea.ro се позовава на публикации, посветени на разследването на Еfbet от няколко различни медии от Италия и Великобритания, като специално цитира и „24 часа“ по темата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавите по целия свят предприемат безпрецедентни мерки, за да предотвратят разпространението на коронавируса, като се започне от крайностите, премине се през спокойствието и се стигне до креативното, пише BBC. Централноамериканската страна Панама, която има близо 1000 потвърдени случая, обяви строга карантина

Българка е обвинена в домашно насилие над американската поп звезда Арън Картър, брат на един от членовете на звездната група "Бекстрийт Бойс". Мелани Мартин, която е любовница на Картър, е била арестувана и след денонощие освободена срещу 50 000 долара гаранция, съобщава сайтът Heavy. Полицията е започнала разследване срещу силиконката

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени