Баневи се видяха с 3-те си деца за първи път от 14 месеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/7987061 www.24chasa.bg
Николай Банев (в средата)

Трите деца на олигарха Николай Банев и жена му Евгения пристигнаха от Франция, за да се видят с родителите си за първи път след ареста им през октомври м.г. Те дойдоха с шофьор на семейството в спецсъда, но им бе забранено да присъстват на делото, тъй като са непълнолетни.

Най-голямото момиче Теодора е на 14 г., а близнаците са на 10 г. Децата живеят с бавачка в малко селце до Ница и ходят на училище. Това е първата им среща с родителите от близо 14 месеца насам, тъй като Банев бил против да ги водят по арести и затвори.

Свиждането стана с разрешение на съда в една от почивките по делото, което се води за данъчни престъпления и пране на пари.

Процесът продължи днес с разпит на  4-ма свидетели. Трима са свързани с приватизирания завод “Полимери”. Четвъртият бе МВР служителят Емил Крумов, който е работел в сектор “Издирване” към националната полиция.

В деня, в който Баневи били обявени за издирване, той се свързал с техен служител по телефона и след 14 минути бизнесменът му върнал обаждане. Казал, че е във Франция със семейството си и на 26 октомври се връща. Същият ден Банев е задържан, а на 6 декември м.г. е екстрадиран у нас. На днешното заседание той поиска да му разрешат да се оперира в МВР болница, а не в Правителствена, както бе решено на предното заседание, но съдът отказа.

Сред свидетелите, разпитани днес, бе и Милена Шопова, която е работела във фирми на Баневи от 1997 г. до началото на 2013 г. Тя първо била помощник на главния счетоводител, впоследствие станала управител на една от фирмите и представител на изпълнителния директор на "Полимери".

Прокурорите я засипаха с въпроси за фирмите и дейността им, но за повечето неща свидетелката нямаше спомен. "Сигурно е имало сключени договри от мое име, но не мога конкретно да кажа какви", каза Шопова. 

Според защитата повечето въпроси могат да се изяснят по документи. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното