WB Group - най-голямата компания за IT системи в Полша, ще обучава български инженери

https://www.24chasa.bg/novini/article/7987470 www.24chasa.bg

Имаме сериозни намерения не просто да изнесем частично технологично развитие в страната, но и да работим активно в пряка подкрепа на образованието в България, заяви президентът на компанията Пьотр Войчеховски

Най-голямата и специализирана компания за IT системи, киберсигурност и комуникационни решения в отбранителния сектор в Полша WB Group планира инвестиции в подготовка на български инженери. Това съобщи президентът на компанията Пьотр Войчеховски.

“Виждаме наличието на много ентусиазирани млади хора, които търсят развитие като инженери. Те се нуждаят от достъп до най-модерните технологии, с които да се обучават и да черпят опит и ние искаме да осигурим това.

Налице е

значителен

потенциал в

България за

развитието на

технологичните

ни решения

Практика е във всяка страна, в която оперираме, да се стремим да даваме много повече от бизнес. Имаме сериозни намерения не просто да изнесем частично технологично развитие в страната, но и да работим активно в пряка подкрепа на образованието в България. За нас е от първостепенна важност да осъществяваме тясно сътрудничество с България, българските кадри и образователните институции и центрове. Желанието ни е да осигуряваме достъп в реално време до най-новите технологии и развойна дейност и да спомагаме активно за развитието на силно конкурентоспособни кадри. Вярваме, че това е не просто успешна стратегия за развитие на бизнеса, но и може силно да облагородява инженерната среда в страната”, каза още Войчеховски.

Дейностите на

компанията

включват

първокласна

специализация в

проектирането, разработването и производството на модерни безжични решения за специални и M2M комуникации. Дългогодишният опит в интеграцията на различни видове специализирана техника за военни превозни средства позволява на групата да бъде една от малкото, които развиват високи компетенции в областта на използваната военна техника и модернизацията на въоръжението.

Понастоящем WB

Group предоставя

за оперативната

военна техника

цялостни

инсталационни

услуги

- винаги по най-новите световни системи за комуникация, управление и огневи контрол.

Групата предоставя и цялостни системи за контрол на въоръжението - по-специално проектирани по поръчка решения, съобразени с изискванията на българската армия.

Инженерите на компанията проектират и произвеждат C4ISR система за командни превозни средства за Североизточната мултинационална дивизия на НАТО. Проектираната система отговаря на всички стандарти на НАТО, включително обработването на секретната информация на НАТО и е напълно взаимодействаща с всички системи за комуникация и командване на съюзническите сили.

“България е сред топ страните за иновации в информационни технологии и комуникации в света – и има защо. В WB Group искаме активно да участваме в развитието на местната среда – инженерна и предприемаческа. Вече стартирахме проучване на иновационните центрове, с които можем да осъществим първоначално партньорство за тази цел. България ще бъде един от основните ни приоритети през следващата и последващата година”, заяви и Адам Бартошевич, вицепрезидент на WB Group.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г