WB Group - най-голямата компания за IT системи в Полша, ще обучава български инженери

https://www.24chasa.bg/novini/article/7987470 www.24chasa.bg

Имаме сериозни намерения не просто да изнесем частично технологично развитие в страната, но и да работим активно в пряка подкрепа на образованието в България, заяви президентът на компанията Пьотр Войчеховски

Най-голямата и специализирана компания за IT системи, киберсигурност и комуникационни решения в отбранителния сектор в Полша WB Group планира инвестиции в подготовка на български инженери. Това съобщи президентът на компанията Пьотр Войчеховски.

“Виждаме наличието на много ентусиазирани млади хора, които търсят развитие като инженери. Те се нуждаят от достъп до най-модерните технологии, с които да се обучават и да черпят опит и ние искаме да осигурим това.

Налице е

значителен

потенциал в

България за

развитието на

технологичните

ни решения

Практика е във всяка страна, в която оперираме, да се стремим да даваме много повече от бизнес. Имаме сериозни намерения не просто да изнесем частично технологично развитие в страната, но и да работим активно в пряка подкрепа на образованието в България. За нас е от първостепенна важност да осъществяваме тясно сътрудничество с България, българските кадри и образователните институции и центрове. Желанието ни е да осигуряваме достъп в реално време до най-новите технологии и развойна дейност и да спомагаме активно за развитието на силно конкурентоспособни кадри. Вярваме, че това е не просто успешна стратегия за развитие на бизнеса, но и може силно да облагородява инженерната среда в страната”, каза още Войчеховски.

Дейностите на

компанията

включват

първокласна

специализация в

проектирането, разработването и производството на модерни безжични решения за специални и M2M комуникации. Дългогодишният опит в интеграцията на различни видове специализирана техника за военни превозни средства позволява на групата да бъде една от малкото, които развиват високи компетенции в областта на използваната военна техника и модернизацията на въоръжението.

Понастоящем WB

Group предоставя

за оперативната

военна техника

цялостни

инсталационни

услуги

- винаги по най-новите световни системи за комуникация, управление и огневи контрол.

Групата предоставя и цялостни системи за контрол на въоръжението - по-специално проектирани по поръчка решения, съобразени с изискванията на българската армия.

Инженерите на компанията проектират и произвеждат C4ISR система за командни превозни средства за Североизточната мултинационална дивизия на НАТО. Проектираната система отговаря на всички стандарти на НАТО, включително обработването на секретната информация на НАТО и е напълно взаимодействаща с всички системи за комуникация и командване на съюзническите сили.

“България е сред топ страните за иновации в информационни технологии и комуникации в света – и има защо. В WB Group искаме активно да участваме в развитието на местната среда – инженерна и предприемаческа. Вече стартирахме проучване на иновационните центрове, с които можем да осъществим първоначално партньорство за тази цел. България ще бъде един от основните ни приоритети през следващата и последващата година”, заяви и Адам Бартошевич, вицепрезидент на WB Group.